Geef feedback
U bevindt zich hier: Home >

Nieuwsoverzicht


Sterke groei aantal deelnemers houdt aan

geplaatst op vrijdag 13 november 2015

In 2015 maken we voor het vijfde jaar op rij een groei door van het aantal deelnemers aan de opleidingen en trainingen van C-LiON en de deelnemende organisaties Via Vinci Academy en Schoolyard Education. Op 10 oktober telden we het aantal professionals dat bij Via Vinci Academy een diplomagerichte opleiding volgt: het zijn er dit jaar al 885.
Het aantal professionals dat sinds februari 2015 heeft deelgenomen aan andere functiegerichte trainingen van Schoolyard Education is opgelopen tot 650. Dat betekent dat we de sprong over de 1500 hebben gemaakt m.b.t. het aantal professionals dat op jaarbasis deelneemt aan onze programma’s. 

Lees meer

Omgaan met verscheidenheid in het onderwijs tijdens de dag van de Zorgcoördinator

geplaatst op woensdag 14 oktober 2015

Op woensdag 18 november a.s. vindt De Dag van de Zorgcoördinator 2015 plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Het thema is dit jaar: Kansrijk verschillend, omgaan met verscheidenheid in het onderwijs. Wij zijn hier aanwezig met een lezing en een workshop. Klik verder voor meer informatie.

Lees meer

Weer drie leergangen geaccrediteerd door het Schoolleidersregister

geplaatst op donderdag 10 september 2015

Op 9 september 2015 heeft de Commissie Certificering een besluit genomen over het aanbod ‘Bouwen aan een toekomstbestendige organisatie’, ‘De school als professionele leergemeenschap’ en ‘Waardevol onderwijsmanagement’ van Via Vinci Academy. 


Schoolleiders die deze leergangen volgen, kunnen hiermee de per leergang aangegeven thema’s afronden voor hun herregistratie.

Lees meer

Erkenning opleidingen voor herregistratie schoolleiders

geplaatst op vrijdag 26 juni 2015

Op 24 juni 2015 heeft het Schoolleidersregister PO twee opleidingen erkend als nascholing voor de herregistratie, in de categorie ‘formeel leren’. Het betreft de opleiding ‘Interim Management Onderwijs’ en de opleiding ‘Bovenschools en Meerscholen Directeur’. Het volgen van een van deze opleidingen leidt tot een diploma dat als vorm van ‘formeel leren’ door de schoolleider kan worden ingebracht voor de verplichte herregistratie. De opleidingen worden door het schoolleidersregister opgenomen als erkende vorm van ‘formeel leren’ in de professionaliseringsthema’s 1 (Persoonlijk Leiderschap), 2 (Regie en Strategie) en 6 (Leidinggeven aan Verandering).

Lees meer

MILE-opleiding nu ook in Utrecht

geplaatst op maandag 22 juni 2015

Er is veel belangstelling voor de nieuwe (in ontwikkeling zijnde) opleiding Master Innovation & Leadership in Education, die met de eerste groep in Breda van start is gegaan. Deze sluit perfect aan op onze erkende schoolleidersopleiding, hetgeen zeer gewaardeerd wordt door leidinggevenden in het onderwijs die reeds een schoolleidersopleiding hebben afgerond. Op grond daarvan is besloten ook een opleidingsgroep te starten in Utrecht. Klik hier voor meer informatie en aanmelding: Master Innovation & Leadership in Education.  

Lees meer

Nieuw: leslocatie Drachten

geplaatst op zaterdag 20 juni 2015

Door een grote toestroom van studenten voor de schoolleidersopleidingen en nascholingsprogramma’s in het noorden van het land, is het besluit genomen om vanaf september ook te werken met een lesplaats Drachten. We gaan er vanuit dat we op deze manier onze noordelijke studenten nog beter van dienst kunnen zijn. Voor roosters en andere vragen, neemt u contact op met ons secretariaat.

Lees meer

Van schoolleider naar Master Innovation & Leadership in Education

geplaatst op dinsdag 28 april 2015

Afgestudeerde schoolleiders, met een erkend diploma op niveau ‘vakbekwaam’ kunnen bij Via Vinci Academy doorstuderen tot ‘Master Innovation & Leadership in Education’. Na een succesvolle accreditatie van de schoolleidersopleiding in de zomer 2014, hebben heel wat schoolleiders hun (opleidings-)weg naar Via Vinci Academy gevonden. Zij studeren hun 30 EC’s reeds op het niveau dat verwacht wordt op masterniveau. Daar is nu een vervolgopleiding van 32 EC’s bij ontworpen die als naam heeft gekregen ‘Master Innovation & Leadership in Education’. De speerpunten van deze opleiding zijn in lijn met de schoolleidersopleiding: duurzaam, excelleren, innoveren; om scholen te kunnen leiden op weg naar toekomstbestendig onderwijs.

(...)

Lees meer

Gereduceerde prijs schoolleidersopleidingen tot 15 juni 2015

geplaatst op woensdag 22 april 2015

De huidige (gereduceerde) prijs voor de schoolleidersopleidingen SPOSVO en SPO-zij-instroom van € 7.700,- geldt voor alle inschrijvingen die bij ons uiterlijk 15 juni 2015 binnen zijn. Daarna bedraagt de prijs € 7.950,-

Lees meer

24 februari 2015- Informatiebijeenkomst managementopleidingen in Helmond

geplaatst op maandag 2 februari 2015

Op 24 februari, van 14.00-16.00 uur wordt in Helmond een informatiebijeenkomst gehouden over het (na)scholingsaanbod op het gebied van schoolmanagement

Lees meer

25 februari 2015- Informatiebijeenkomst managementopleidingen in Beek (Limburg)

geplaatst op maandag 2 februari 2015

Op 25 februari, van 14.00-16.00 uur wordt in Beek (Zuid-Limburg) een informatiebijeenkomst gehouden over het (na)scholingsaanbod op het gebied van schoolmanagement.

Lees meer

Twitter @ViaVinciAcademy