Geef feedback
U bevindt zich hier: Home >

Nieuwsoverzicht


Nieuwe opleiding: Coördinator Wetenschap en Technologie

geplaatst op woensdag 2 november 2016

In het 'Masterplan Ruimte voor Talent – Ruimte voor Wetenschap en Techniek' stimuleert de overheid leraren zich te verdiepen in het nieuwe domein ‘Wetenschap en Techniek’ in het primair onderwijs. Niet door les te geven over zuivere wetenschap op een hoog abstractieniveau, maar door leerlingen in contact te brengen met een aantal verrassende nieuwe inzichten en technieken, waardoor zij een onderzoekende houding ontwikkelen. Dat uit zich in het stellen van vragen, een nieuwsgierige instelling, het kunnen opzetten en uitvoeren van onderzoekjes en op deze manier onderzoekend leren.

De splinternieuwe post-HBO opleiding ‘Coordinator Wetenschap en Technologie’ van Via Vinci Academy (onderdeel van C-LiON) heeft tot doel leraren en middenkaderfunctionarissen in het primair onderwijs toe te rusten met inzichten en vaardigheden op het gebied van begeleiden van andere leraren ten aanzien van het leerdomein ‘Wetenschap en Techniek’.

Lees meer

40 miljoen euro voor studerende schoolleiders

geplaatst op dinsdag 11 oktober 2016

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt de komende jaren 40 miljoen euro uit om studerende schoolleiders de kans te bieden hun master te halen. Staatssecretaris Sander Dekker: "Schoolleiders zijn het fundament onder ons onderwijs. Daarom is hun opleiding ook zo belangrijk. We streven naar een goede schoolleider voor elke school. Een masteropleiding kan daarbij helpen."

De Master Innovation & Leadership in Education (MILE) van Via Vinci Academy is ontwikkeld om schoolleiders het hoogste niveau te laten bereiken. Wij geloven dat schoolleiders in staat moeten zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie, gericht op het laten excelleren van de leerlingen en de medewerkers. Klik verder voor meer informatie over de MILE of lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.

Lees meer

Nieuwe groepen IB Basistraject en Verdiepingstraject

geplaatst op vrijdag 7 oktober 2016

Binnenkort starten nieuwe opleidingsgroepen voor Intern Begeleider Basistraject en Intern Begeleider Verdiepingstraject in Breda, Hoofddorp en Zwolle. 

Het IB Basistraject is ontwikkeld om de startende IB-er te inspireren en te voorzien van de basiscompetenties als IB-er. Het IB Verdiepingstraject is ontwikkeld om de ervaren IB-er de competenties te laten verwerven die nodig zijn om mede leiding te geven aan de onderwijsverbetering op school. Beide trajecten zijn zeer praktijkgericht, gestoeld op onze jarenlange ervaring met IB opleidingen en voorzien van de allernieuwste inzichten op het gebied van (passend) onderwijs.

Bekijk de folders hieronder of klik direct door naar de pagina's van Intern Begeleider Basistraject en Intern Begeleider Verdiepingstraject om aan te melden!

Lees meer

Schoolleidersopleiding tot 15 december voor oude prijs

geplaatst op vrijdag 16 september 2016

In januari 2017 starten weer opleidingsgroepen voor een van de schoolleidersdiploma’s basisbekwaam of vakbekwaam. We bieden u graag gelegenheid om hieraan deel te nemen tegen de prijs van 2016. Als u graag gebruik wilt maken van dit aanbod, dient uw inschrijving voor 15 december 2016 binnen te zijn.

Lees meer

Laatste plaatsen opleidingsgroepen september 2016

geplaatst op donderdag 21 juli 2016

Na de zomervakantie gaan er voor verschillende opleidingen op meerdere locaties door het land weer nieuwe groepen van start. Overweegt u aanmelding voor een van deze opleidingen? Schrijft u zich snel in!

Van de volgende opleidingsgroepen kunnen we al met zekerheid zeggen dat ze in september zullen starten (klik op de opleidingsnaam voor meer informatie en aanmelding):

Lees meer

Workshop ‘Leerlandschap voor leidinggevenden’ op 'On Tour'-bijeenkomst SRPO

geplaatst op donderdag 7 april 2016

Op vrijdag 15 april organiseert het Schoolleidersregister PO een 'On Tour'-bijeenkomst in Jaarbeurs Meetup in Utrecht. C-LiON/Via Vinci Academy verzorgt om 14:15 de workshop 'Leerlandschap voor leidinggevenden: Formeel leren in een informele omgeving', waarin we u vertellen over de professionaliseringsactiviteiten van Via Vinci Academy...

Lees meer

C-LiON op Heutink inspiratiemiddag Onderwijs in de 21e eeuw

geplaatst op zaterdag 20 februari 2016

Op woensdag 2 maart organiseert Heutink een inspiratiemiddag 'Onderwijs in de 21e eeuw' in Kruiningen. Tijdens deze middag, die bestaat uit kennissessies, een informatiemarkt en een outlet ontwikkelingsmaterialen, verzorgt C-LiON vanuit de labels Via Vinci Academy en Schoolyard Education twee kennissessies.

Lees meer

MILE-studenten op studiereis in Londen

geplaatst op woensdag 3 februari 2016

Van 18 tot 22 januari was de groep studenten Master Innovation and Leadership in Education (MILE) van Via Vinci Academy op studiereis naar Londen. Als onderdeel van het studieprogramma hadden de studenten een internationale studiereis voorbereid waarin de speerpunten van de opleiding (innoveren, excelleren, duurzaam) in internationaal perspectief werden bestudeerd.

Tijdens de studiereis is een bezoek gebracht aan ...

Lees meer

Nieuwe groepen 'Verkorte opleiding Gedragsexpert' wegens grote belangstelling

geplaatst op maandag 1 februari 2016

Drie nieuwe groepen Verkorte opleiding Gedragsexpert op grond van grote belangstelling. Nu ook in Breda, Hoofddorp en Zwolle, om u dichtbij de opleiding aan te bieden. Schrijf snel in, want de ervaring is dat de groepen snel vollopen. Ga naar de pagina van de verkorte opleiding Gedragsexpert en klik rechtsboven op 'Aanmelden'.

Lees meer

Nieuwe training: Motivatiecoach

geplaatst op woensdag 18 november 2015

Onlangs lanceerden wij de nieuwe verkorte opleiding ‘Motivatiecoach’, een zeer praktijkgerichte training voor docenten, mentoren, begeleiders en coördinatoren in het VO, MBO en HBO, om de motivatie van leerlingen en studenten systematisch te analyseren, bespreken en de ontwikkeling van de motivatie te coachen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een drijfverentest welke specifiek de motivatie van jongeren in beeld brengt. Lees verder: Training Motivatiecoach.

 

Lees meer

Twitter @ViaVinciAcademy