Geef feedback

Nieuwe opleiding Cultuurexpert

geplaatst op dinsdag 11 april 2017

Cultuurexpert

Splinternieuwe Post-HBO opleiding ‘Cultuurexpert’ voor leraren in het primair onderwijs die de specialist in het team willen worden op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Met erkend Post-HBO registerdiploma Leraar LB-LC, waardoor je als Cultuurexpert ook de kartrekker kunt worden van onderwijsverbetering met en door kunst en cultuur.

Deze opleiding gaat een flinke stap verder dan de cursus icc (intern cultuur coödinator). Uit onderzoek blijkt dat daarin weinig aandacht is voor de inhoud en didactiek van de kunstvakken. In de opleiding ‘Cultuurexpert’ wordt hieraan juist wél uitgebreid aandacht gegeven, in combinatie met beleidsontwikkeling, coördinatie en coaching van collega’s. Daardoor is de opleiding  zowel praktijkgericht als theoretisch stevig onderbouwd.

Doelgroep: leraren en middenkaderfunctionarissen die grote affiniteit voelen met cultuuronderwijs en hun kennis en vakmanschap op dit gebied willen vergroten, (andere) leraren willen inspireren en zich hard willen maken voor het realiseren van een verankerde, gedragen en levende visie op cultuuronderwijs.

Meer informatie over de opleiding is hier te vinden: Cultuurexpert