Geef feedback
U bevindt zich hier: Home >

Nieuwsoverzicht


Nieuwe opleiding Cultuurexpert

Cultuurexpert

geplaatst op dinsdag 11 april 2017

Splinternieuwe Post-HBO opleiding ‘Cultuurexpert’ voor leraren in het primair onderwijs die de specialist in het team willen worden op het gebied van kunst- en cultuureducatie.

Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst met ExcellentFlex

geplaatst op zondag 9 april 2017

Eind maart is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen C-LiON Via Vinci Academy en ExcellentFlex, gericht op (startende) leraren die opgeleid willen worden tot het dubbeldiploma Excellente Leerkracht 21ste Eeuw (RegisterLeraar) en Leraar LB/LC (Stichting post HBO).

Lees meer

Een master halen met subsidie voor vervanging

geplaatst op vrijdag 31 maart 2017

Vanaf 1 april is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor vervanging van de schoolleider die een masteropleiding volgt. Deze subsidie komt bovenop het bedrag dat al beschikbaar is voor nascholing maar, ook belangrijk, het zorgt voor een mogelijkheid tot vervanging van de schoolleider.
 

 
 

Lees meer

Extra opleidingsgroep schoolleider Utrecht april

geplaatst op maandag 23 januari 2017

Onlangs zijn de januari-opleidingsgroepen gestart met de opleiding Schoolleider Primair Onderwijs en Schoolleider Voortgezet Onderwijs. Omdat we nog steeds veel aanvragen binnen krijgen, hebben we besloten in april 2017 een extra opleidingsgroep in Utrecht te starten. Binnen die groep bieden we diverse differentiaties aan, voor basis- en  vakbekwaam, voor zij-instromers van buiten de sector en voor doorstromers vanuit de onderwijssector, gericht op een diploma Schoolleider Primair Onderwijs of Schoolleider Voortgezet Onderwijs.

Lees meer

De beste wensen voor 2017

geplaatst op maandag 2 januari 2017

Namens directie en medewerkers van het Centrum voor Leiderschap en Innovatie in het Onderwijs (C-LiON) en de daaronder vallende bedrijven, wensen we iedereen het allerbeste voor 2017! Daarmee bedoelen we uiteraard goede studieresultaten voor onze studenten, succesvolle onderwijs- en organisatieontwikkelingen voor scholen en schoolbesturen die onze opdrachtgever zijn, maar bovenal wensen we alle relaties persoonlijk geluk en gezondheid.
Ons team is zeer gemotiveerd om u ook dit jaar bij uw ontwikkeling te ondersteunen. We zien uit naar een prettig vervolg van onze samenwerking!

Lees meer

Aantrekkelijke kortingen op actuele cursussen Onderwijswet en -regelgeving voor studenten en alumni

geplaatst op maandag 19 december 2016

Studenten en afgestudeerden van Via Vinci Academy komen in aanmerking voor kortingen op nieuwe cursussen en andere activiteiten die C-LiON organiseert. Zo bieden we in het voorjaar van 2017 twee zeer actuele cursussen Onderwijswet en -regelgeving aan voor leidinggevenden, intern begeleiders, zorgcoördinatoren en staffunctionarissen in het onderwijs.

  • Cursus Passend Onderwijs & Zorgplicht op scholen
  • Cursus Rechtspositie & Dossiervorming in het Primair Onderwijs

Lees meer

Nieuwe folders herfst 2016

geplaatst op dinsdag 13 december 2016

In de afgelopen maanden verschenen er een aantal reeksen nieuwe folders met informatie over ons aanbod. Heeft u er een gemist? Hieronder vindt u een overzicht van de folders.

Lees meer

Nieuwe opleiding: Coördinator Wetenschap en Technologie

geplaatst op woensdag 2 november 2016

In het 'Masterplan Ruimte voor Talent – Ruimte voor Wetenschap en Techniek' stimuleert de overheid leraren zich te verdiepen in het nieuwe domein ‘Wetenschap en Techniek’ in het primair onderwijs. Niet door les te geven over zuivere wetenschap op een hoog abstractieniveau, maar door leerlingen in contact te brengen met een aantal verrassende nieuwe inzichten en technieken, waardoor zij een onderzoekende houding ontwikkelen. Dat uit zich in het stellen van vragen, een nieuwsgierige instelling, het kunnen opzetten en uitvoeren van onderzoekjes en op deze manier onderzoekend leren.

De splinternieuwe post-HBO opleiding ‘Coordinator Wetenschap en Technologie’ van Via Vinci Academy (onderdeel van C-LiON) heeft tot doel leraren en middenkaderfunctionarissen in het primair onderwijs toe te rusten met inzichten en vaardigheden op het gebied van begeleiden van andere leraren ten aanzien van het leerdomein ‘Wetenschap en Techniek’.

Lees meer

40 miljoen euro voor studerende schoolleiders

geplaatst op dinsdag 11 oktober 2016

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt de komende jaren 40 miljoen euro uit om studerende schoolleiders de kans te bieden hun master te halen. Staatssecretaris Sander Dekker: "Schoolleiders zijn het fundament onder ons onderwijs. Daarom is hun opleiding ook zo belangrijk. We streven naar een goede schoolleider voor elke school. Een masteropleiding kan daarbij helpen."

De Master Innovation & Leadership in Education (MILE) van Via Vinci Academy is ontwikkeld om schoolleiders het hoogste niveau te laten bereiken. Wij geloven dat schoolleiders in staat moeten zijn de ontwikkeling van een school te leiden op de weg naar duurzame innovatie, gericht op het laten excelleren van de leerlingen en de medewerkers. Klik verder voor meer informatie over de MILE of lees hier het volledige nieuwsbericht op de website van de Rijksoverheid.

Lees meer

Nieuwe groepen IB Basistraject en Verdiepingstraject

geplaatst op vrijdag 7 oktober 2016

Binnenkort starten nieuwe opleidingsgroepen voor Intern Begeleider Basistraject en Intern Begeleider Verdiepingstraject in Breda, Hoofddorp en Zwolle. 

Het IB Basistraject is ontwikkeld om de startende IB-er te inspireren en te voorzien van de basiscompetenties als IB-er. Het IB Verdiepingstraject is ontwikkeld om de ervaren IB-er de competenties te laten verwerven die nodig zijn om mede leiding te geven aan de onderwijsverbetering op school. Beide trajecten zijn zeer praktijkgericht, gestoeld op onze jarenlange ervaring met IB opleidingen en voorzien van de allernieuwste inzichten op het gebied van (passend) onderwijs.

Bekijk de folders hieronder of klik direct door naar de pagina's van Intern Begeleider Basistraject en Intern Begeleider Verdiepingstraject om aan te melden!

Lees meer

Twitter @ViaVinciAcademy